Broederschapsevenement op 12 september 2020

Op 21 april 2021 bestaat de Broederschap 550 jaar en dat willen graag samen met de bewoners van Vleuten – Haarzuilens vieren. Het thema van alle festiviteiten is ‘Verbroedering’.
De informele start van de activiteiten was al op 21 april 2020 toen de Voedselbank Leidsche Rijn werd verblijd met een nieuwe vriezer en een mooie voedseldonatie.
De officiële start van de festiviteiten is op zaterdag 12 september. Die middag kan iedereen van 14.00 – 17.00 uur bij de Broederschapshuisjes onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de broeders en hun activiteiten.

Muzikaal wordt de middag opgeluisterd door een straattheater show van de Tres Loco’s. Ook wordt het speciaal geschreven Broederschapslied voor het eerste ten gehore gebracht door Groep Michaël samen met de Bloaskapel Vleuten.
In de Broederschapshuisjes is een speciale door de Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens en Leidsche Rijn samengestelde expositie over de Broederschap te bezichtigen.
Om 15.00 uur wordt naast de Broederschapshuisjes de jubileumbanier gehesen. Met deze banier willen we iedereen laten weten van het bestaan van de Broederschap en dat we al zo’n lange en bijzondere geschiedenis hebben. Na de onthulling wordt het eerste Broederschapsbiertje geschonken aan Bas Borkus. Bas is de bedenker van alle projecten rondom het 550-jarig bestaan. Hierna kan iedereen het biertje proeven.
Er is voor het bier een mooi glas en een cadeauverpakking gemaakt . Deze is op verschillende plaatsen te koop en de opbrengst gaat uiteraard naar een lokaal goed doel: het Johannes Hospitium te Vleuten.

Behalve deze dag wordt er achter de schermen aan een boek, een spel en een lesprogramma voor de scholen gewerkt. Hierover vertellen we later meer.